Maksut

KURSSIMAKSUT

Kansalaisopisto laskuttaa kurssimaksut. Kurssimaksu lukee opinto-ohjelmassa jokaisen kurssin kohdalla. Kurssimaksu on aina sama riippumatta siitä milloin tulet mukaan kurssille. Kurssimaksua ei palauteta, jos osallistuja keskeyttää kurssin. Osallistuja kustantaa itse tarvittavat kurssimateriaalit ja tarvikkeet.

Lapset ja nuoret

Lapset ja nuoret (toisen asteen opiskelijat) maksavat puolet kurssimaksusta. Tämä alennus ei koske kursseja, jotka on suunnattu erityisesti lapsille ja nuorille.

Opiskelija toisen asteen oppilaitoksessa

Opiskelija joka opiskelee toisen asteen oppilaitoksessa, saa opiskella kansalaisopistossa maksutta kursseilla, jotka oikeuttavat hänelle suorituksia omassa oppilaitoksessa.

Oppilaan oma oppilaitos on aina se, joka päättää jos opiskeluista voi saada suorituksia.

Työttömät 

Työttömät maksavat vain puolet kurssimaksusta esitettyään asianmukaisen todistuksen opiston kansliassa. Poikkeuksista ilmoitetaan kurssitekstissä.

Eläkeläiset

Eläkeläiset saavat 10% alennuksen kurssimaksuista. Poikkeuksista ilmoitetaan kurssitekstissä.

Opintosetelit

Kansalaisopisto on saanut Opetushallituksen myöntämää tukea opintoseteleiden muodossa.
Avustusta voivat hakea maahanmuuttajat, työttömät, seniorit, eläkeläiset, alhaisen pohjakoulutuksen omaavat sekä oppimisvaikeuksia kokevat. Eläkepäätös, työttömyys, koulutus ym. on luotettavasti todistettava kansliassa ennen setelin saamista.
Yksi seteli/hakija (niin kauan kuin tukea riittää). 

Epassilla voi maksaa liikunta- ja kulttuurikursseja (mutta esim. ei ruokakursseja tai kielikursseja). Kun ilmoittaudut sivujemme kautta, valitset Epassin kohdasta ”alennukset”, epassi-alennuksen löydät niiden kurssien kohdalta joille se on sallittu. Jos ilmoittaudut puhelimitse, muista mainita halukkuutesi maksaa epassilla. Suorita maksu Epassilla kuitenkin vasta kun kurssi on jo alkanut, mutta viimeistään ennen kurssin päättymistä. Kun kurssimaksut on laskutettu, Epassilla ei enää voi maksaa.

 

MATERIAALIKUSTANNUKSET

Materiaalikustannukset eivät pääsääntöisesti kuulu kurssin hintaan. Poikkeukset ilmoitetaan kurssitekstissä.

VAKUUTUS

Puutyö- ja metallitöiden kursseilla osallistujalla tulee olla henkilökohtainen tapaturmavakuutus.

OSANOTTOTODISTUKSEN voi jokainen opetusta säännöllisesti seurannut saada pyynnöstä.

Kopiosta laskutamme 10 €.