Pralinkurs

Lediga platser

Ja

Kursavgift

20,00 €

Vi utforskar konsten att göra praliner med fyllning av både lokala råvaror och andra spännande julsmaker. Varje deltagare får med sig ungefär 20 chokladpraliner och recept hem. Under eftermiddagen får vi också prova olika chokladsorter och samtalar om chokladens väg till oss, hållbarhet inom chokladbranschen och hur vi som konsumenter kan påverka.

BRA ATT VETA:

Vi bjuder på kaffe. Ta med eget förkläde eller oömma kläder och gärna din en egen termometer. Bekväma skor är också bra eftersom vi kommer att gå och stå mycket under dagen. Det finns ett urval av smaksättningar för pralinerna, men du får gärna ta med din favoritsylt eller annan smaksättning om du önskar.

Det är möjligt att göra veganska och laktosfria praliner. Om du vill göra sockerfria praliner, vänligen meddela oss i förväg.

OBS! Utöver kursavgiften tillkommer materialkostnader på 12 €, som betalas på plats till kursledaren kontant eller via MobilePay.

Kursläraren Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser inom hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i både Finland och USA och har senast fördjupat sig i pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon ägnat sig åt på fritiden sedan barndomen, och hennes brinnande intresse för choklad har fört henne till nya äventyr de senaste fem åren. Nu driver hon sitt eget företag med reko-pralintillverkning, undervisning och konsultarbete inom social hållbarhet.

 

Lediga platser

Ja

Kursavgift

20,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Ylva Rancken-Lutz

Tidpunkt

30.11.2024 - 30.11.2024

Lördag 12:00-16:00

Lektioner: 5  (1 ggr)

Plats

Hangö högstadium - Undervisningsköket
Skolgatan 13-15, 10900 Hangö